preskoči na sadržaj
Vijesti

Projekt Mreža čitanja-natjecanje na regionalnoj razini

„Siguran sam da postoji knjiga za svačiji ukus, čak i za one koji misle da ne vole knjige. Knjige čije stranice zarobe dušu.”

                                               Veronica Henry, Kako pronaći ljubav u knjižari

Projekt „Mreža čitanja“, projekt je  Hrvatske mreže školskih knjižničara kojemu je cilj motivirati i potaknuti učenike na čitanje. Učenici sudjelujući u kvizu znanja i kreirajući multimediju razvijaju čitateljske kompetencije, unapređuju životne i informacijske vještine i smisleno provode slobodno vrijeme.

Ove školske godine tema projekta je: knjiga, knjižara, knjižnica. Projekt se sastoji iz dva dijela: od kviza znanja i multimedijalnog uratka i provodi se na tri razine: školskoj, regionalnoj i nacionalnoj.

Regionalna razina natjecanja u kvizu znanja, održala se u našoj školi u petak, 5. ožujka 2021. godine. Na regionalnoj razini natjecanja sudjelovalo je pet učenica: Linda Gale 4.c, .Josipa Koštić 4.b, Lucija Ivišić 4.b, Mia Kapović, 4.b. i  Vlatka Knežević 1.n. Dvije učenice: Linda Gale i Lucija Ivišić, prešle su bodovni prag i idu na nacionalno natjecanje. Za sudjelovanje u kvizu znanja učenice je pripremala prof. hrvatskoga jezika Suzana Ković.

Tijekom provedbe natjecanja učenike je nadgledala njihova mentorica prof. hrvatskoga jezika Suzana Ković i članovi povjerenstva: profesorice hrvatskog jezika Sanja Balić, prof. informatike Vanja Perković, i vanjski član povjerenstva prof. hrvatskog jezika i stručna suradnica knjižničarka Berislava Gizdić iz Ekonomske i upravne škole Split. Dvojica učenika iz 1.n razreda, Mateo Vojković i Dominik Rvović su uz pomoć njihove mentorice stručne suradnice školske knjižničarke Margarete Glavurtić i prof informatike Vanje Perković izradili animaciju na temu tri zadane knjige, prešli bodovni prag i ostvarili pravo na natjecanje na nacionalnoj razini.

Krenite u avanturu čitanja, otkrivajte, istražujte, zabavite se i što je najvažnije, družite se s knjigom.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: vanja perković   datum: 10. 3. 2021.
PROJEKTI

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 


PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 


CARNETZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti


 

preskoči na navigaciju