preskoči na sadržaj

Komercijalno-trgovačka škola Split

 > Naslovnica
Erasmus+

PROJEKT MOBILNOSTI
„TREASURE THE EXPERIENCE”
Dublin, Irska, 29.siječnja 2023. – 11.veljače 2023.

 

O kratkom radu i životu u Irskoj , u jutarnjem programu Hrvatskog radija Radio Split pričali su  maturanti škole, Viktorija Zoko i Franko Kukoč,te voditeljica projekta "Cijeni iskustvo"- Ana Nikolić, prof.

https://radio.hrt.hr/radio-split/vijesti/splitski-maturanti-radili-u-irskoj--10635521

 

Erasmus + projekt

Poziv učenicima 

Obavijest o selekcijskom intervjuu 

Odabir sudionika

Spremni za polazak

We`re back


Vijesti

Naše učenice – sudionice u poduzetničkom projektu Heroj ulice

Autor: vanja perković, 26. 1. 2023.

Naše učenice 4.a razreda Mia Vuco, Sara Galić, Lucija Aljinović i Ana Mršić sudjelovale su u online poduzetničkom kampu za mlade iz cijele Hrvatske u kojem su pobijedile konkurenciju i plasirale se na prvo mjesto. Učenice je kroz online poduzetnički kamp pratila i vodila školska knjižničarka Margareta Glavurtić uz pomoć i podršku profesorice ekonomskih predmeta Ivane Prezzi. Stručnjaci s područja poduzetništva organizirali su online edukaciju, naše učenice odgovorile su na brojne izazove i zadatke koji su se od njih tražili, svladale sve prepreke i svojim znanjem, kreativnošću, vještinom i inovativnošću zablistale u ovom poduzetničkom projektu.

Projekt Heroj ulice je projekt za mlade u kojem pojedinci ili timovi imaju prilike razviti svoje poduzetničke vještine na način da uče kako razviti proizvod ili uslugu od ideje do prototipa.

Ove godine u projekt se uključila i naša novoosnovana učenička zadruga Butiga, a kako u našoj školi počinje s djelovanjem i sekcija školske zadruge Narodna baština, s oduševljenjem smo predstavili naš zadružni eko proizvod koji ćemo nadam se u budućnosti razviti i poboljšati da na tržištu budemo što konkurentniji.

U našoj školskoj knjižnici proizveli smo eko lutku od plastične ambalaže. Razmišljali smo o plastičnom otpadu koji se teško razgrađuje u prirodi, kako da ga iskoristimo i od njega načinimo novi proizvod koji bi mogli plasirati na tržište. Došli smo na ideju da iskoristimo plastične boce od 0,5 l za postolje lutke kako bi dobili eko proizvod. Za izradu splitske tradicijske nošnje upotrijebili smo crni hamer papir. Glavu lutke načinili smo  od plastične loptice za stolni tenis, oslikali smo lice akrilnim bojama i upotrijebili umjetnu kosu za tradicionalnu frizuru Splićanke. Lutku smo ukrasili ukrasnim trakama i čipkom.

Učenice su imale zadatak razviti poduzetničku ideju, izraditi projekt, analizirati tržište – odrediti tko su potencijalni kupci našeg proizvoda, analizirati konkurenciju i izraditi poslovni plan te na kraju plasirati proizvod na tržište. Bile su odlično pripremljene zahvaljujući timu naših strukovnih profesora koji su ih četiri godine obučavali i pripremali da jednog dana i same postanu uspješne poduzetnice.

I na kraju:

            „ Slušajte mudre poslovne savjete, ali u donošenju konačnih odluka vjerujte svom instinktu zbog kojeg ste sve što imate stavili na kocku.“

                                                                                   Luke Bryan                                                                                                        Margareta Glavurtić
 školska knjižničarka
ERASMUS+

 

 

KonTaŠ?

Sva postiguća naših učenika i naše škole dijelimo kroz publicističke vrste preko našeg novog portala

KonTaŠ?

https://kontash.com/

                
ali i preko društvenih mreža:

  

 

 

 

na stranici www.studij.hr možete pronaći detaljne informacije u vezi s postupkom prijava na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava, kao i mogućnosti usporedbe studijskih programa i ostvarenim bodovima za upis prethodnih godina. Na stranici su objavljeni i statistički podatci za sva visoka učilišta kojima se stječe uvid u broj prijavljenih i broj ostvarenih prava na upis za prethodne akademske godine.

UPISI

PROJEKTI

Save, be happy! šk.god.2022./2023.

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 

PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 

CARNET

ZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?

Korisni linkovi
EU projekti

 

CMS za škole logo
Komercijalno-trgovačka škola Split / A. G. Matoša 60, HR-21000 Split / ss-kom-trg-st.skole.hr / ured@ss-kom-trg-st.skole.hr
preskoči na navigaciju