preskoči na sadržaj

Komercijalno-trgovačka škola Split

 > Naslovnica
Erasmus+

PROJEKT MOBILNOSTI
„TREASURE THE EXPERIENCE”
Dublin, Irska, 29.siječnja 2023. – 11.veljače 2023.

 

O kratkom radu i životu u Irskoj , u jutarnjem programu Hrvatskog radija Radio Split pričali su  maturanti škole, Viktorija Zoko i Franko Kukoč,te voditeljica projekta "Cijeni iskustvo"- Ana Nikolić, prof.

https://radio.hrt.hr/radio-split/vijesti/splitski-maturanti-radili-u-irskoj--10635521

 

Erasmus + projekt

Poziv učenicima 

Obavijest o selekcijskom intervjuu 

Odabir sudionika

Spremni za polazak

We`re back


Vijesti

MATEA I VIKTORIJA OSVOJILE 3.MJESTO U DISCIPLINI PODUZETNIŠTVO

Autor: vanja perković, 17. 3. 2023.

Na ovogodišnjem međužupanijskom natjecanju discipline Poduzetništvo, WorldSkills Croatia, koje se održalo dana 17.03.2023. u Zadru, naše učenice Matea Jurjević i Viktoria Zoko su osvojile 3. mjesto!

 

Disciplina poduzetništvo Worldskills Croatia natjecanja obuhvaća zanimanja ekonomista i komercijalista. Ključni poslovi ovih zanimanja su prikupljanje dokumentacije i analiza temeljnih poslovnih procesa i standarda organizacije rada, priprema planova za operativne poslove te sudjelovanje u pripremi planova poslovnog subjekta, vođenje novčanih poslova, upravljanje poslovnom dokumentacijom, itd.

Na ovogodišnjem međužupanijskom natjecanju discipline poduzetništvo učenici su dobili zadatak da budu poduzetnici s poduzetničkim pothvatom kojim doprinose razvoju svoga grada i države. Vodeći se krilaticom „Mi stvaramo dobre prilike“ naše učenice Matea Jurjević i Viktoria Zoko predstavile su poslovanje svoje fiktivne tvrtke. Natjecateljski zadatak je bio predstaviti novi proizvod u području električnih prometala koja ne zagađuju okoliš. Predstavljajući ključne elemente svog poduzetničkog pothvata učenice su navele pozitivnu financijsku situaciju, mogućnost širenja ponude, povoljnu gospodarsku situaciju, osvještenost građana o brizi za okoliš, kao osnovne razloge uvođenja novog proizvoda. Najvažniji uvjet za održivost ovog poduzetničkog pothvata je postojanje kupaca koji su spremni platiti novi proizvod kako bi doprinijeli ekološkoj održivosti. Navele su i moguće izvore financiranja mikro i malih poduzeća u RH. Razvijajući svoju ideju, naše su učenice imale  na umu ekološku, socijalnu, pravnu i ekonomsku održivost te ideje i na taj način doprinijele razvoju svoga grada, odnosno države. Natjecalo se 8 strukovnih škola ekonomskog i komercijalnog usmjerenja, a Matea i Viktoria su koristile inovativnost i kreativnost u izlaganju i predstavljanju novog proizvoda i zbog toga osvojile visoko 3. mjesto.

Čestitamo Matei Jurjević i Viktoriji Zoko te njihovoj mentorici, profesorici Antoniji Slavici!

                                                                                                                                       

Piše: Ivana Prezzi
ERASMUS+

 

 

KonTaŠ?

Sva postiguća naših učenika i naše škole dijelimo kroz publicističke vrste preko našeg novog portala

KonTaŠ?

https://kontash.com/

                
ali i preko društvenih mreža:

  

 

 

 

na stranici www.studij.hr možete pronaći detaljne informacije u vezi s postupkom prijava na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava, kao i mogućnosti usporedbe studijskih programa i ostvarenim bodovima za upis prethodnih godina. Na stranici su objavljeni i statistički podatci za sva visoka učilišta kojima se stječe uvid u broj prijavljenih i broj ostvarenih prava na upis za prethodne akademske godine.

UPISI

PROJEKTI

Save, be happy! šk.god.2022./2023.

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 

PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 

CARNET

ZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?

Korisni linkovi
EU projekti

 

CMS za škole logo
Komercijalno-trgovačka škola Split / A. G. Matoša 60, HR-21000 Split / ss-kom-trg-st.skole.hr / ured@ss-kom-trg-st.skole.hr
preskoči na navigaciju