preskoči na sadržaj

Komercijalno-trgovačka škola Split

 > Naslovnica
Vijesti

SUDAMJA

Autor: Vanja Perković, 22. 5. 2023.

Sveti Duje, zaštitnik grada Splita, jedan je od najpoznatijih svetaca u Hrvatskoj. Svake godine, 7. svibnja, Split slavi svoj dan, Sv. Duju. Tijekom ovog dana, grad obiluje različitim manifestacijama i događajima, a jedan od najupečatljivijih je priprema tradicionalne teletine s bižima.

Ove godine, Akademija ŠKMER, u suradnji s Gradom Splitom, organizirala je akciju kuhanja 5000 porcija teletine s bižima u sklopu proslave Sv. Duje. Akcija je započela u 8 sati ujutro, a kuhanje je trajalo gotovo četiri sata, do podneva. Sve porcije su bile besplatne, a građani su se mogli počastiti ovim tradicionalnim jelom koje je simbol Splita.

 

Ovo jelo je postalo popularno u Dalmaciji i danas se smatra jednim od simbola Dalmacije. Njegova popularnost ne prestaje rasti, a u Splitu se ovaj specijalitet priprema u mnogim restoranima i konobama.

Akcija Akademije ŠKMER je privukla mnoge građane koji su se okupili kako bi probali ovo tradicionalno jelo. Bila je to prilika da se zajedno slavi Sv. Duje, a istovremeno se podržava i promovira kulturna baština Dalmacije. Akcija je uspješno pokazala da tradicija može biti živa i privlačna i danas, te da se može očuvati kroz aktivnosti koje uključuju zajednicu.

Ukupno 5000 porcija teletine s bižima je uspješno pripremljeno i podijeljeno svim građanima koji su se odazvali. Ovaj događaj će ostati u sjećanju mnogih, a s obzirom na uspješnost akcije, možemo očekivati da će se slični događaji organizirati i u budućnosti kako bi se očuvala i promovirala tradicija Dalmacije i Splita.

Tijekom ove manifestacije volonteri naše škole pomagali su kuharima u pripremi jela ali i okolnog prostora kako bi se građanima što brže i lakše podijelile porcije ukusnog obroka.
ERASMUS+

 

 

 

PROJEKT MOBILNOSTI
„TREASURE THE EXPERIENCE”
Dublin, Irska, 29.siječnja 2023. – 11.veljače 2023.
https://radio.hrt.hr/radio-split/vijesti/splitski-maturanti-radili-u-irskoj--10635521
 
Erasmus + projekt
Poziv učenicima 
Obavijest o selekcijskom intervjuu 
Odabir sudionika
Spremni za polazak
We`re back
 

 

KonTaŠ?

Sva postiguća naših učenika i naše škole dijelimo kroz publicističke vrste preko našeg novog portala

KonTaŠ?

https://kontash.com/

                
ali i preko društvenih mreža:

  

 

 

 

na stranici www.studij.hr možete pronaći detaljne informacije u vezi s postupkom prijava na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava, kao i mogućnosti usporedbe studijskih programa i ostvarenim bodovima za upis prethodnih godina. Na stranici su objavljeni i statistički podatci za sva visoka učilišta kojima se stječe uvid u broj prijavljenih i broj ostvarenih prava na upis za prethodne akademske godine.

UPISI

PROJEKTI

Save, be happy! šk.god.2022./2023.

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 

PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 

CARNET

ZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?

Korisni linkovi
EU projekti

 

CMS za škole logo
Komercijalno-trgovačka škola Split / A. G. Matoša 60, HR-21000 Split / ss-kom-trg-st.skole.hr / ured@ss-kom-trg-st.skole.hr
preskoči na navigaciju