preskoči na sadržaj

Komercijalno-trgovačka škola Split

 > Naslovnica
Vijesti

Otvorite srce za najpotrebitije

Autor: Vanja Perković, 22. 12. 2023.

Svake godine u našoj školskoj knjižnici organiziraju se kreativne radionice na kojima članovi školske zadruge Butiga i Humanitarne sekcije izrađuju božićne ukrase i ostale prigodne predmete namijenjene humanitarnoj prodaji na štandu udruge Most. Udruga Most njeguje volonterski rad, humanost i solidarnost, pruža konkretnu pomoć potrebitima, djeci, mladima, građanima svih dobnih skupina i beskućnicima.

Naša škola zahvaljujući psihologinji Martini Mršić godinama je uključena u rad udruge Most.

Školska knjižničarka Margareta Glavurtić i psihologinja Martina Mršić organizirale su radionicu izrade božićnog nakita od glinamola i adventskih vjenčića od stiropora. U opuštenom ozračju uz malo truda, puno kreativnosti i poneku originalnu ideju nastale su minijaturne božićne jelke, zvijezde, anđeli i  mnogi drugi božićni ukrasi. Otvorili smo srca za sve one koji trebaju pomoć i uz malo mašte izradili nakit za jelku sličan onom kakav je krasio božićna drvca naših starih. U vrijeme darivanja, odlučili smo pomoći onima bez krova nad glavom, bez tople odjeće i obuće. Nadamo se da će ta mala gesta pažnje donijeti zraku svjetlosti i topline najpotrebitijima.

Sve splitske škole sudjelovale su na Buvljaku koji se tradicionalno organizira na splitskoj Rivi. Za Buvljak naša je škola prikupljala različite keramičke predmete, igračke i  ručno izrađene božićne ukrase. Sve se to prodavalo na našem štandu.

Pripremili smo puno toga, a najviše ljubavi i dobre volje. Prosinac je mjesec darivanja, otvorili smo srca, darovali i osjetili da pravi blagoslov Božića leži u jednostavnim trenutcima zajedništva i ljubavi.

I zato, nemoj misliti samo na sebe, misli na druge i daruj!

Članak napisale: Melisa Jahibašić, Dragica Nosil i Elena Radovanović, 1.b
KonTaŠ?

Sva postiguća naših učenika i naše škole dijelimo kroz publicističke vrste preko našeg novog portala

KonTaŠ?

https://kontash.com/

                
ali i preko društvenih mreža:

  

 

 

ERASMUS+

 

 

 

PROJEKT MOBILNOSTI
„TREASURE THE EXPERIENCE”
Dublin, Irska, 29.siječnja 2023. – 11.veljače 2023.
https://radio.hrt.hr/radio-split/vijesti/splitski-maturanti-radili-u-irskoj--10635521
 
Erasmus + projekt
Poziv učenicima 
Obavijest o selekcijskom intervjuu 
Odabir sudionika
Spremni za polazak
We`re back
 

 

 

na stranici www.studij.hr možete pronaći detaljne informacije u vezi s postupkom prijava na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava, kao i mogućnosti usporedbe studijskih programa i ostvarenim bodovima za upis prethodnih godina. Na stranici su objavljeni i statistički podatci za sva visoka učilišta kojima se stječe uvid u broj prijavljenih i broj ostvarenih prava na upis za prethodne akademske godine.

UPISI

PROJEKTI

Save, be happy! šk.god.2022./2023.

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 

PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 

CARNET

ZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?

Korisni linkovi
EU projekti

 

CMS za škole logo
Komercijalno-trgovačka škola Split / A. G. Matoša 60, HR-21000 Split / ss-kom-trg-st.skole.hr / ured@ss-kom-trg-st.skole.hr
preskoči na navigaciju