preskoči na sadržaj
Vijesti

POSJET tvornici GALEB D. D. OMIŠ

Učenici drugih razreda programa Komercijalist u pratnji profesorica, Andree Braovac, Jasenke Rašetine i Kristine Stipice bili su 31. siječnja 2020. u stručnom posjetu gradu Omišu.

U okviru nastavnih predmeta Strukovne vježbe i Poznavanje robe posjetili su tvornicu trikotaže Galeb d.d. Pod stručnim vodstvom djelatnika tvornice učenici su upoznali tehnološki proces izrade trikotaže i proizvoda od trikotaže te su imali priliku pratiti proizvodnju tekstilnog proizvoda od ulaznih sirovina do kontrole kvalitete gotovog proizvoda. Posebno je vrijedno bilo vidjeti poslovne procese i opremu u skladištima sirovina (prediva), poluproizvoda (trikotaže) i gotovog proizvoda.

Naš posjet Omišu iskoristili smo kako bi se upoznali s bogatom povijesti ovog neosvojivog grada koji je nekoć bio gusarsko gnijezdo na što nas podsjećaju ostaci kulturno-povijesnih znamenitosti.

Pod stručnim vodstvom prof. povijesti i umjetnosti Kristine Stipice prošetali smo Trgom klapa gdje se održava omiški festival klapa koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjetili smo crkvu sv. Mihovila, Kuću sretnog čovjeka iz 16. st., trg uz rijeku Cetinu na kojoj se nalazi stup srama, Mostinu - podvodni zid koji je imao tajni prolaz, te starohrvatsku crkvu sv. Petra iz 9. st. na Priku.

Andrea Braovac, prof.

Jasenka Rašetina, prof.

Kristina Stipica, prof.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Velimir Ćurčija   datum: 10. 2. 2020.

PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

  

 

 

UKLJUČILI SMO SE I MI

13. tjedan cjeloživotnog učenja

 


Wi.Fi mreža

Spajanje na Microsoft Wi-Fi @ CARNet mrežu

Priloženi dokumenti:
upute.pdf


ZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti 

preskoči na navigaciju