Autor: Velimir Ćurčija, 15. 10. 2020.
16. listopada - Svjetski dan hrane Svjetski dan hrane proglasila je Svjetska zdravstvena organizacija i obilježava se svake godine 16. listopada u više od 150 zemalja svijeta. Na taj dan slavimo hranu, ali i trgovinu hranom, napredak i raznolikost prehrambene industrije. U sklopu školskog projekta Virtualni stručni posjet mliječnoj industriji Dukat d.d. obilježen je Svjetski dan hrane. Najveći izazov i ovogodišnja tema je poboljšanje kvalitete hrane u prehrambenom lancu. Trend smanjenja kvalitete hrane uzrokovan sve većom željom za ekonomskom dobiti treba zaustaviti kroz povećanu kontrolu proizvođača hrane, distribucije i prodaje hrane kao i nadzor i ispitivanje hrane. Učenici drugog razreda zanimanja komercijalist pod mentorstvom prof. Andree Braovac i prof. Jasenke Rašetine su prepoznali i povezali usvojene nastavne sadržaje iz nastavnih predmeta Poznavanje robe i Strukovne vježbe te primijenili stečena znanja tijekom analize primjera iz gospodarske prakse. Učenici su virtualno istražili odabrani gospodarski subjekt i pratili izabrane prehrambene proizvode u kanalima prodaje odnosno od proizvođača do potrošača. Rezultate svojih istraživanja prikazali su pomoću različitih digitalnih alata te uredili školski pano. Svi učenici su imali mogućnost sudjelovati u nagradnoj igri 'HACCP u trgovini' ulaskom u Escape room pomoću QR koda. Fotografije pod opširnije i u foto albumu!
Svjetski_dan_hrane__FOTO.docx (3.30 MB)
Svjetski_dan_hrane__TEKST.docx (23.64 KB)
Sva postiguća naših učenika i naše škole dijelimo kroz publicističke vrste preko našeg novog portala
KonTaŠ?
https://kontash.com/
PROJEKT MOBILNOSTI
„TREASURE THE EXPERIENCE”
Dublin, Irska, 29.siječnja 2023. – 11.veljače 2023.
https://radio.hrt.hr/radio-split/vijesti/splitski-maturanti-radili-u-irskoj--10635521
Erasmus + projekt
Poziv učenicima
Obavijest o selekcijskom intervjuu
Odabir sudionika
Spremni za polazak
We`re back
na stranici www.studij.hr možete pronaći detaljne informacije u vezi s postupkom prijava na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava, kao i mogućnosti usporedbe studijskih programa i ostvarenim bodovima za upis prethodnih godina. Na stranici su objavljeni i statistički podatci za sva visoka učilišta kojima se stječe uvid u broj prijavljenih i broj ostvarenih prava na upis za prethodne akademske godine.
Izložba “Poduzetničke boje”
Split, KTŠS, 11. travnja 2019.
Marketing za male i srednje poduzetnike
Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)
Projekti |
strukovno obrazovanje |