preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Virtualna knjižnica

News portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskojna kojem je predstavljena i naša škola

ŠKOLSKI LIST
Savjeti za roditelje

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, svrha  ove brošure je informirati roditelje o toj pojavi

Vijesti

Projekt međuškolske suradnje  Različiti a ipak slični - rastimo kroz struku

I. susret - Strukom "u sridu" kulturno-povijesne baštine Sinja i Cetinske krajine

 

Kroz novi međuškolski projekt Različiti a ipak slični – rastimo kroz struku suradnja Komercijalno-trgovačke škole Split i Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića iz Sinja proširila se na međužupanijsku razinu suradnjom sa Srednjom školom Biograd na Moru iz Zadarske županije.

Cilj projekta je predstavljanje tradicije, kulturnih običaja i tradicionalnih jela svoga zavičaja te mogućnosti profesionalnog razvoja uz jačanje digitalnih i strukovnih kompetencija. Projektne aktivnosti se realiziraju u I. i II. obrazovnom razdoblju u školskoj godini 2020./ 21. kroz upoznavanje i suradnju učenika s vršnjacima iz srodnih strukovnih škola iz Sinja i Biograda na Moru.

Nositelji projekta u našoj školi su nastavnice Jasenka Rašetina, prof. savjetnik i Andrea Braovac, prof. mentor, a sudionici su učenici 2.C razreda smjera Komercijalist.

Naši projektni partneri su Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj (nositelji projekta: Nada Ratković, prof. mentor i Marija Šimunović, prof. mentor) i Srednja škola Biograd na Moru (nositelji projekta: Davorka Demo, prof. savjetnik i Marin Banović, prof. mentor).

Projektne aktivnosti započele su u rujnu, a zbog epidemioloških mjera prvi susret sudionika projekta odnosno stručni posjet Sinju nije bilo moguće realizirati uživo, pa je isti održan virtualno 23. prosinca 2020. pomoću aplikacije za audio i video komunikaciju Zoom. Prema planu projektnih aktivnosti, članovi projektnih timova su se predstavili uz kratki opis osobnih karakteristika, školskog okruženja te projektnih zadataka, a prvi susret pod nazivom Strukom "u sridu" kulturno-povijesne baštine Sinja i Cetinske krajine realiziran je kroz izložbu radova učenika, predavanja nastavnika i zajedničku radionicu. Učenici domaćini su upoznali vršnjake sa svojom školom, gradom i zavičajem u božićnom ruhu. Zatim su pomoću primjera na virtualnom zidu opisali bogatu tradiciju i kulturne običaje grada Sinja, prikazali tradicionalna sinjska jela i pića te predstavili poznate osobe iz svog kraja s naglaskom na njihov profesionalni razvoj.

Svi sudionici su kritički raspravljali o prednostima sinjskog zavičaja, važnosti očuvanja kulture i narodnih običaja jednog kraja te mogućnostima profesionalnog razvoja.

Uporabom digitalnih alata i primjenom inovativnih pedagoških metoda projektne aktivnosti su doprinijele razvoju kreativnosti, komunikativnosti, samostalnosti i kritičkog mišljenja kod učenika uz jačanje njihovih digitalnih, prezentacijskih, komunikacijskih i strukovnih vještina, a pritom su ostvareni planirani odgojno-obrazovni ishodi i očekivanja međupredmetnih tema.

 

Kao domaćini II. susreta u Splitu, veselimo se nastavku projektnih aktivnosti....
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Velimir Ćurčija   datum: 5. 1. 2021.
PROJEKTI

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 


PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 


CARNETZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti 

preskoči na navigaciju