preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Virtualna knjižnica

News portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskojna kojem je predstavljena i naša škola

ŠKOLSKI LIST
Savjeti za roditelje

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, svrha  ove brošure je informirati roditelje o toj pojavi

Vijesti

Splitska tradicija i dišpet

Projekt međuškolske suradnje  Različiti a ipak slični - rastimo kroz struku

II. susret – Splitska tradicija i dišpet

Dana 19. veljače 2021. naša škola je bila domaćin susreta sudionika projekta međuškolske suradnje Različiti a ipak slični - rastimo kroz struku. Učenici 2.C razreda smjera Komercijalist iz naše škole surađuju s vršnjacima iz Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića iz Sinja i Srednje škole Biograd na Moru s ciljem predstavljanje tradicije, kulturnih običaja i tradicionalnih jela svoga zavičaja te mogućnosti profesionalnog razvoja uz jačanje digitalnih i strukovnih kompetencija.

Projektne aktivnosti započele su u rujnu, a zbog epidemioloških mjera i ovaj susret je, poput prvoga u Sinju, održan u virtualnom okruženju pomoću aplikacije za audio i video komunikaciju Zoom.

Na II. susretu pod nazivom Splitska tradicija i dišpet naši učenici Marko Alduk, Marko Čevra, Franko Kukoč, Maja Čirko, Milana Maraš, Josip Marendić, Anđela Mrše i Ana Pućo, uz podršku svojih mentorica profesorica Jasenke Rašetina i Andree Braovac, upoznali su svoje vršnjake sa zanimljivostima o Splitu, poznatim Splićanima i našoj školi.

Na virtualnom zidu predstavili su bogatu tradiciju, kulturne običaje i gastronomsku ponudu Splita te 40 poznatih Splićana od cara Dioklecijana do danas (sportaše, gradonačelnike, književnike, slikare, kipare, glumce, pjevače,...) s naglaskom na njihov profesionalni razvoj. Sudionici su saznali niz zanimljivosti, primjerice kako je Split dobio ime, koje je povrće Dioklecijan sadio u svojoj palači, koji su sastojci Dioklecijanovog kruha, tko su splitski Romeo i Julija, koji je splitski gradonačelnik zaslužan za sadnju palmi na rivi, što se dogodilo Goranu Ivaniševiću zbog razbijenog reketa, i slično.

Primjena inovativnih nastavnih metoda i različitih digitalnih alata (PowerPoint, Padlet, Socrative, Wordwall, Canva, MS Forms, Linoit) u ovom projektnom susretu, potakla je kreativnost i kritičko mišljenje kod učenika, jačanje digitalnih, prezentacijskih, komunikacijskih i strukovnih vještina te spoznaju o važnosti očuvanja tradicije i kulturnih običaja svog zavičaja.

Susret je protekao u vedrom ozračju uz puno glazbenih trenutaka i nekoliko interaktivnih digitalnih igara i kvizova. Svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektnom susretu sudionici su iskazali kroz odlične ocjene u anketi na kraju susreta.

Zaigrajte ovu igru i provjerite poznajete li splitske znamenitosti: https://wordwall.net/play/11202/238/171
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Velimir Ćurčija   datum: 22. 2. 2021.
PROJEKTI

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 


PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 


CARNETZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti 

preskoči na navigaciju