preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Virtualna knjižnica

News portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskojna kojem je predstavljena i naša škola

ŠKOLSKI LIST
Savjeti za roditelje

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, svrha  ove brošure je informirati roditelje o toj pojavi

Vijesti

Dan svjetske baštine (World Heritage Day)

Povodom Dana svjetske baštine (World Heritage Day) objedinili smo primjere dobre  prakse kroz  radionice, izložbe i projekte koji su se tijekom  školske godine organizirali u našoj knjižnici i govore o bogatoj kulturnoj baštini grada Splita.

 Istraživanje i kreativni rad učenika organiziran je i proveden  suradnjom školskog knjižničara Margarete Glavurtić i prof. hrvatskoga jezika Suzane Ković


Školska knjižnica i kulturna baština grada Splita

 

Školska knjižnica je ključna poveznica ostvarivanja temeljnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja, aktivni je sudionik i potpora odgojno-obrazovnom procesu.  Školska knjižnica je informacijsko, medijsko i kulturno središte škole. Suradnjom školskog knjižničara s predmetnim nastavnicima ostvaruje se predmetna  korelacija kroz koju učenici najbolje uče, postaju aktivni sudionici društva i  odgovorni građani spremni za život i rad u suvremenom društvu.

Školska knjižnica kroz kulturnu i javnu djelatnost organizira radionice i izložbe koje promoviraju kulturnu baštinu i izgrađuju kulturni identitet učenika.

Ova prezentacija nastala je povodom Dana svjetske baštine (World Heritage Day), a predstavlja primjer dobre prakse čiji je cilj objediniti radionice, izložbe i projekte koji su se tijekom godina organizirali u našoj školskoj knjižnici i govore o bogatoj kulturnoj baštini grada Splita.

Izdvojila sam samo one najuspješnije, a učenici su se kroz učenje, istraživački rad, kreativnost, zabavu i druženje, upoznavali s kulturnim znamenitostima grada Splita, znamenitim ličnostima i tradicionalnom splitskom nošnjom s kraja 19. stoljeća.

Veliku pomoć i potporu u organiziranju i provedbi rada s učenicima dobila sam od prof. hrvatskoga jezika Suzane Ković, koja je uvijek i s entuzijazmom sudjelovala u brojnim radionicama i projektima školske knjižnice.

 

Danas u doba globalizacije, u kojem je na djelu snažno miješanje različitih kultura, svjetonazora i religija, čovjek treba postati građaninom svijeta, a pritom sačuvati svoj nacionalni identitet, svoju kulturnu, društvenu, moralnu i duhovnu baštinu.

                                                           (Izvadak iz Nacionalnog i okvirnog kurikula)

 

                                                                                                Margareta Glavurtić,

                                                                                                školska knjižničarkaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: vanja perković   datum: 12. 4. 2021.
PROJEKTI

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 


PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 


CARNETZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti 

preskoči na navigaciju