preskoči na sadržaj

Komercijalno-trgovačka škola Split

 > Naslovnica
Erasmus+

PROJEKT MOBILNOSTI
„TREASURE THE EXPERIENCE”
Dublin, Irska, 29.siječnja 2023. – 11.veljače 2023.

 

O kratkom radu i životu u Irskoj , u jutarnjem programu Hrvatskog radija Radio Split pričali su  maturanti škole, Viktorija Zoko i Franko Kukoč,te voditeljica projekta "Cijeni iskustvo"- Ana Nikolić, prof.

https://radio.hrt.hr/radio-split/vijesti/splitski-maturanti-radili-u-irskoj--10635521

 

Erasmus + projekt

Poziv učenicima 

Obavijest o selekcijskom intervjuu 

Odabir sudionika

Spremni za polazak

We`re back


Vijesti

Art&Science, nove metodologije u podučavanju

Autor: Ivana Prezzi, 9. 3. 2023.

Dana 09.03.2023. u prostorijama MedILSa u sklopu kompleksa vile Dalmacije, profesorice naše škole s ravnateljicom Mirelom Maričić prisustvovale su završnoj konferenciji EUREKArt projekta. EUREKArt je inovativan obrazovni projekt razvijen za promicanje i povećanje društvenog znanstvenog znanja. Multidisciplinarni projekt pruža široku društvenu vrijednost kroz obrazovnu sinergiju između vizualne i izvedbene umjetnosti uz vrhunska istraživanja u nanotehnologiji.

  

 

 

Na  završnoj konferenciji okvirno smo se upoznale sa otvorenim obrazovnim resursima projekta, za nastavnike i učenike kao što su:

·cjelovit didaktički vodič o znanosti, vizualnoj i izvedbenoj umjetnosti;

·"korak po korak" vodič za znanstvene eksperimente;

·priručnik za umjetničke radionice; i

·Art & Nano riječnik za razvoj vokabulara u obje discipline.

Tijekom sedmosatne konferencije, predavači i sudionici projekta predstavili su Art&Science nove metodologije u podučavanju, korištenje EUREKArt online platformu i edukacijske materijale te primjere kroz Znanost u priči (Storytelling) . Također smo sudjelovale u radionicama Izvedbene umjetnosti i znanost, Vizualna umjetnost i znanost te Znanstveni eksperiment. Općenito,  nanotehnologija je disciplina budućnosti koja će osim u tehnološkom smislu, potaknuti poduzetnički duh u kulturnom i kreativnom sektoru. Imale smo priliku i čast upoznati i profesora Miroslava Radmana, našeg domaćina, s kojim smo popričale o nanonotehnologiji i umjetnosti. Osim što smo se dobro zabavile i pokazale kreativnost kroz radionice, konferencija nam je dala ideje za nove pristupe nastavi, razvijanje novih projekata te povezivanje nastavnih sadržaja ekonomske i komercijalne struke sa znanošću i umjetnošću.

Piše: Ivana Prezzi​
ERASMUS+

 

 

KonTaŠ?

Sva postiguća naših učenika i naše škole dijelimo kroz publicističke vrste preko našeg novog portala

KonTaŠ?

https://kontash.com/

                
ali i preko društvenih mreža:

  

 

 

 

na stranici www.studij.hr možete pronaći detaljne informacije u vezi s postupkom prijava na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava, kao i mogućnosti usporedbe studijskih programa i ostvarenim bodovima za upis prethodnih godina. Na stranici su objavljeni i statistički podatci za sva visoka učilišta kojima se stječe uvid u broj prijavljenih i broj ostvarenih prava na upis za prethodne akademske godine.

UPISI

PROJEKTI

Save, be happy! šk.god.2022./2023.

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 

PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 

CARNET

ZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?

Korisni linkovi
EU projekti

 

CMS za škole logo
Komercijalno-trgovačka škola Split / A. G. Matoša 60, HR-21000 Split / ss-kom-trg-st.skole.hr / ured@ss-kom-trg-st.skole.hr
preskoči na navigaciju