preskoči na sadržaj
Knjižnica

Djelatno vrijeme knjižnice:

 

Knjižnica radi u turnusima. Ponedjeljkom i utorkom u A turnusu. Srijedom, četvrtkom i petkom u B turnusu.

Ujutro od 8-14.00 h, popodne od 14.00- 20.00 h.

 

Smještena je u prizemlju školske zgrade, na sjevernom dijelu, odmah do školskog parka, ulaz u knjižnicu je sa školskog parkirališta.

Zajedno sa čitaonicom zaprema 120 m2.

Posjeduje tri računala, koja su priključena na internet i program za računalnu obradu knjižnične građe KITLIB te abecedni katalog u računalnom obliku.

Knjižnica posjeduje 5569 svezaka, od toga 2400 naslova.Tijekom školske godine nabavlja se osam naslova časopisa i  dva naslova novina.

Knjižnica  Komercijalno-trgovačke škole osnovana je još daleke 1965. godine.

Neko vrijeme djeluje samostalno, da bi osnutkom CO «Ante Jonić» od (1979.-1993.),  radila zajedno sa knjižnicom Turističko-ugostiteljske škole.

Tijekom godina u knjižnici su radili mnogi profesori.

Prvi knjižničar Trgovačke škole bio je Anatolij Kudrjavcev poznati feljtonist, kazališni kritičar i teatrolog, zatim sljede prof. Darija Pešutić, prof. Sonja Mateljan, prof. Katja Plazonić, prof. Deana Miletić i prof. Margareta Glavurtić.

Godine 1993. dolazi do diobe škola, a nekoliko godina kasnije i diobe knjižničnog fonda šk.god. 1997./1998.

Knjižnica se nalazila na prostoru od oko 50 m2, da bi se taj prostor renovinarao i proširio na 120 m2, te  od 2004. godine imamo novu  knjižnicu.

Knjižnica ima bogat učenički i stručni fond, referentnu zbirku te zbirku audiovizuelne građe sastavljene od CD-ova i DVD-ova.

Posjeduje i brojne časopise od kojih su u prvom redu stručni: «Marketing u praksi», «Profesionalna prodaja» , «Suvremena trgovina»,  «Progressive Magazin», a onda i časopisi koji prate ostala nastavna područja kao što su «Meridijani», «Drvo znanja», «Unaterra», «Napredak», «Školski vjesnik».

Učenicima su na raspolaganju sve vrste leksikona i enciklopedija.

Obnova fonda vrši se uglavnom jednom godišnje.

Prvenstveno se nabavlja lektira i stručne knjige nužne za kvalitetan rad nastavnika i učenika, a onda i referentna zbirka, beletristika, i ostala literatura.

Ima i lijepo uređenu čitaonicu, gdje se često organiziraju radionice kao izvannastavne aktivnosti, a učenici  sudjeluju i pomažu knjižničaru oko  prikupljanja materijala za razne projekte i panoe.  Kljiznicni kutak.docx
PROJEKTI

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 


PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 


CARNETZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti


 

preskoči na navigaciju